Blooms and More heeft gekozen om handgemaakte landproducten uit Portugal te importeren als dat beetje ‘more’ in onze winkels. Dit, omdat je in het binnenland van Portugal nog steeds het landleven in zijn puurste vorm tegenkomt. De natuur is er ongerept en de mensen leven er van ’t land. De meesten van ons gaan met vakantie richting kusten voor zon zee en strand, maar het leven op het platteland is in grote delen nog onontdekt en bijzonder mooi. Een uitstapje waard of kom naar Blooms and More in Hengelo (Gld.) of Doetinchem om kennis te maken met deze mooie ambachtelijke producten. Degelijk, praktisch, decoratief, eenvoudig en… typisch Portugees.

 

Wol:

Zo hebben wij uit de omgeving van de Serra da Estreia (1993m), de hoogste Portugese berg  op het vaste land, een klein familiebedrijf gevonden die voor ons de wollen producten maakt.

De Serra wol komt van het Bardaleira schapenras. De schapen grazen bijna het hele jaar buiten op de weides en valleien van de berg, een gebied waar geen vervuiling plaats vindt.

In mei worden de dieren geschoren en wordt de wol door de herders verkocht aan locale coöperatieven waar het familiebedrijf de wol inkopen. Daarna wordt het hele proces op traditionele wijze behandeld. Geheel ecologisch, zonder verf en zonder chemicaliën. Alle producten zijn stuk voor stuk met de hand afgewerkt. Het resultaat is puur natuur. Mooie kwaliteit en patronen in prachtige natuurlijke kleuren.

De Serrawol collectie bestaat uit omslagdoeken, dassen, plaids en dekens in de natuurlijke kleuren van het schaap wolwit en donkerbruin in mooie klassieke patronen geweven.

 

Aardewerk

Daarnaast hebben wij Portugees aardewerk ingekocht uit de provincie Alentejo (tussen Lissabon en de Algarve). Deze regio staat bekend om de kwaliteit van de klei welke als basis dient voor het aardewerk. In de ‘olarias’- de aardewerkfabriekjes – wordt het aardewerk na het bakken volgens een oude traditie één voor één met de hand beschilderd. De beschilderingen zijn typisch voor deze regio en de Moorse invloed is duidelijk herkenbaar. Omdat alle stukken, van het kleinste schaaltje tot de mooie grote wandborden, met de hand beschilderd zijn, zijn alle stukken uniek. Het aardewerk is hittebestendig en geschikt voor keukengebruik, zowel in de oven, op het vuur als in de vaatwasmachine. Wij adviseren u wel het aardewerk met de hand af te wassen om beschadiging in de afwasmachine te voorkomen.

 

Binnenkort kunt u deze producten ook

rechtstreeks uit onze webshop bestellen.

 

Tekstvak: